Arak

Gyakran Ismételt Kérdések

Itt a kismamák által leggyakrabban feltett kérdéseket foglaltuk össze a teszttel kapcsolatban. Amennyiben a kérdések és válaszok átolvasása után bármilyen kérdése megválaszolatlan maradt, kérjük keresse meg Ügyfélszolgálatainkat, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!


Mennyire pontos eredményt ad a Harmony Prenatális Teszt?

A DNS alapú technológiának köszönhetően a Harmony Prenatális teszt több mint 98-99%-os biztonsággal kimutatja a három leggyakoribb kromoszóma rendellenességet (Down-szindróma, Edwards-szindróma, Patau-szindróma) és az álpozitív eredmények aránya is kisebb, mint 0,1% .

35 év alatt vagyok. Érdemes elvégeztetnem a Harmony Prenatális Tesztet?

A Down-szindróma kockázata az életkor növekedésével nő, de statisztikák szerint mégis a 35 év alatti nők hoznak világra nagyobb arányban Down-szindrómás gyermeket. Ezért 35 éves kor alatt és fölött is javasolt a teszt elvégzése.

Mikor végeztethetem el a vizsgálatot?

A Harmony Prenatális teszt már a várandósság 10. hetétől elvégezhető egy egyszerű vérvétel segítségével.

Ikreket várok. Elvégeztethetem-e a tesztet?

Igen, a teszt ikerterhesség esetén is alkalmazható, de néhány nemi kromoszómarendellenességhez kötött vizsgálat ebben az esetben nem elvégezhető. További információért kérjük konzultáljon genetikai szakorvossal vagy kezelőorvosával!

Lombikbébi eljárás segítségével estem teherbe. Elvégeztethetem-e a tesztet?

Igen, a Harmony teszt az IVF eljárás segítségével létrejött terhességek legnagyobb részében elvégezhető. Kérjük a lombikbébi kezelést jelezze munkatársainknak, mert fontos a teszt eredményessége szempontjából!

Hol lehet igényelni a tesztet?

Kérjük tekintse meg a Harmony teszt Központok menüpontunkat!

Hogyan és hol történik a vérvétel?

A vérvétel a Harmony teszt Központok egyikében történik előzetes időpont egyeztetést követően. Az egyszerű vérvétel csupán néhány percet vesz igénybe.

Milyen gyorsan kapom meg az eredményt?

Az eredményt 7 munkanapon belül megküldik kezelőorvosának, aki ezt követően egy személyes konzultáció során megosztja azt Önnel.

Mit mutat meg az eredmény?

Az eredményből kiderül, hogy születendő gyermekénél nagy bizonyossággal fennáll-e a vizsgált rendellenességek bármelyike.

Meg tudja-e határozni a Harmony teszt a magzat nemét?

Igen, a Harmony teszttel meghatározható a magzat neme is, mely azonban csak a 12. héttől közölhető. Kérjük jelezze vizsgálati igényét kezelőorvosának és munkatársainknak!

Mennyibe kerül a Harmony Prenatális teszt?

A Harmony Prenatális teszt most a 165 000 Ft-os ajánlott fogyasztói ár helyett 155 000 Ft-os kedvezményes bevezető áron érhető el a Mammut és Árkád Egészségközpontokban.

Mi történik abban az esetben, ha a teszt eredménytelen?

Ritka esetben előfordulhat, hogy a keringő DNS mennyisége nem éri el a 4%-ot az anyai vérben. Ilyenkor a teszt eredménytelen lesz és új mintavételre van szükség. (Ebben az esetben csak az extra mintavevő költsége terheli a pácienst, a tesztet nem kell újra kifizetni.)

Kérdésem van a Harmony teszttel kapcsolatban, emailen küldtem el. Mikor kapom meg a választ?

Az írásban feltett kérdésekre 48 órán belül, azaz két munkanapon belül válaszolunk. A szakmai kérdésekre genetikus szakorvos válaszol.

GYIK

Kiemelkedő pontosság
Kiemelkedő pontosság
A Harmony 99%-osnál is nagyobb biztonsággal mutatja ki a Down-szindrómát.
Várandós kismamáknak
Várandós kismamáknak
Már a várandósság 10. hetétől, bármilyen életkorú vagy kockázati kategóriába tartozó nők számára.
Célzott Technológia
Célzott Technológia
A Harmony egyedi DNS-alapú vérvizsgálati módszert használ a kivételesen pontos eredmények elérése érdekében.